6 Mart 2011 Pazar

Hissetmek

 --Sen iyi bir aşçısın.
- Nerden anladın?
--Hissettim.
- Hissetmek yeterli değildir!
-- Hissetmek yeterli değil midir?
- Hayır hissetmek yeterli değildir!
-- Elini ver!
- ....
-- Gözlerini kapa!
- ...
--Ne yaptım?
- Elime dokundun . .
-- Ama gözlerin kapalıydı bunu nasıl bildin?
- Hissettim!..
-- Duygularına güvenmek zorundasın ... (City Of Angels)
 Hayat böyledir.. Bencede sadece hissetmek yeterlidir. Düşünsenize bedenimizde gözle göremedigimiz fiziksel bir açıklaması olmayan bu muhteşem hissiyat mekanizmamızı harekete geçiçerek büyüklükte bir uyaran ile karşılaştığımız zaman nasıl olurda bu hisse güvenmeyiz...Özellikle ''Hissi kablel vuku'' ya yürekten inanıyorum.   Duygularımıza güvenmek zorundayız!
 

5 Mart 2011 Cumartesi


Kapat gözlerini önce. Ve hadi aç şimdi kendi içine. Değil mi ki, ''aslolan gözlerin kapalıyken yaşadıkların''. Hala en güzel hikayeleri dünyalar bir araya gelse anlamayacaklara mı anlatmaktasın? Ve sen hala sağırlar ordusuna senfoniler mi çalmaktasın? Ne seni hazmedebilen ne de senin hazmedebildiğin bir alemde için sızlıyor, biliyorum. İçine bak, imkansız birşey olmadığını göreceksin. Kapat gözlerini gitsin. Aç kendi içine..

                                                                                        Nazan BEKİROĞLU

Genzime Hava Kaçtı!


Son zamanlarda şehrin kalabalık olan kesimlerinde fazla vakit geçirmek durumunda kaldım. Malum oralarda havadaki oksijen oranı hayli düşük. Abdullahpaşa çocuğuyum ben, alışkın değilim böyle karbondioksit oranı yüksek mekanlara.. Haliyle etkilendim içime çektiğim hava alkol etkisi yarattı diye düşünüyorum, kafam hoş oldukça bende saçmalamaya başladım. Konuşma bozuklukları, devrik cümleler kuruyor olmam ve suratımdaki aptal gülümseme arkadaşlarımı korkutmuş olmalı , '' İyimisin sen?'' diyip durdular. Tam o esnada öyle bir nefes aldım ki nerdeyse boguluyordum. Normalde insan nefes alamadıgında bogulur biliyorum ama bu sefer öyle olmadı alışılagelmişin çok ötesinde bir durum bu.. ''Of ya genzime hava kaçtı'' dedim. Nasıl dedim hiç bilmiyorum bir anda oldu..Diyorumya gerçekten iyi gelmiyor bana kirli hava.. Daha sonra da arkadaşım gülmekten nerdeyse boğuluyordu :) Genize yemek kaçar su kaçar tamam bunları biliyoruz ama havada kaçıyormuş efendiler, haberiniz olsun nefes alırken dikkatli olun..

2 Mart 2011 Çarşamba

wordpress!

Eski wordpress hesabımı kullanmaya karar verdim. Bura kapatılmazsa aynen devam edecegim.. Bakalım hayırlısı artık..

http://filhakika23.wordpress.com/





 

Bloguma Dokunma!

Bu devre hiç yakışmayan bir hareket. İsteyen istedigini yazsın arakadaş kime ne.. Hoş hadi ona karşıysanız bari zararlı yayın yapan şikayet alan blogları kapatın... Henüz çok yeni başlamış olan blog maceramın sonuna bu kadar çabuk gelmiş olmak üzdü beni. Arasıra ben birşeyler yazıyordum, takip ettiğim çok güzel bloglar vardı.. Şimdi nerden bulacagım onları :( Neyse başka bir sanal platformda görüşebilmek umudyla ..  Herşey gönlünüzce olsun Sevgiyle kalın.....

                                  

1 Mart 2011 Salı

Bu Dünya Hepimizin!


Sevgili blog! Ölüm ve diriliş diyorum.. Hayatımızın her anında yaşıyoruz. Bedenimizde hücrelerimiz her saniye yeniliyorken kendini, bugunlerde doğada kendine gelmeye başladı. Birtürlü gelmek bilmeyen kış; birkaç gün kendini gösterdi ve gitti. Üzülüyorum.. evrenin ayarlarıyla nasıl oynamışız ki bu hale getirdik diyorum.
(Not: Sizde üzülüyorsanız evrene biraz saygılı olun efendiler. Tasarruf yapın. Muslukları boşyere akıtmayın, elektriği ihtiyaçlar ölçüsünde kullanın. Arabalarınıza iyi bir egzos filtresi taktırın. Bakkala fırına araba ile gtmeyin biraz ''tabanvay'' ulaşım sistemini kullanın. Bu dünyada bir dikili ağacınız olsun. Çevreyi yeşillendirme çalışmalarına destek verin. Geri dönüşüm yapın, yapmaya teşvik edin. Yerlere çöp atmayın hatta mümkünse yerde çöp gördüğünüzde eğilerek çöpü alın ve yakınlardaki bir çöp kutusuna bırakın. Tiksinti ile ıyy öyy böyy diyip almamazlık etmeyin. İncileriniz dökülmez hiç merak etmeyin. Bla bla bla.. bunun gibi birsürü şey yapın işte)



O ''Aşk olsun!'' dedi ve aşk oldu.. ; sonra ''olmak ölmektir!'' deyip hemen ardından ekledi:'' ölmek özgürleşmektir'' Ve derken eski bir sualde yerini buldu: ''Siz hiç öldünüz mü?''..

                                                                                   Dücane Cündioğlu - Cenab-ı Aşka Dair

Bir köy muhtarsız olmaz. Bir iğne ustasız olmaz; sahipsiz olmaz. Bir harf katipsiz olmaz, biliyorsun.. Nasıl oluyor ki, nihayet derecede muntazam şu memleket (kainat) hakimsiz olur?
                                                                                             
                                                                                                        Bediüzzaman Said Nursi - Sözler